Wikkelfolie

Veneklaas Packaging levert handige wikkelfolie dat ervoor zorgt dat uw goederen stabiel getransporteerd kunnen worden.

Wikkelfolie is een speciale, dunne folie dat om de pallets heen wordt gewikkeld om te zorgen voor een stabiele lading. Dit folie wordt vaak gecombineerd met antislipvellen (tussenlegvellen), krimpfolie en omsnoeringsbanden voor een optimale stabiliteit. Wikkelfolie wordt ook wel rekfolie, rekwikkelfolie, stretchfolie, sealfolie, palletfolie, handwikkelfolie of palletwikkelfolie genoemd.

Verschillende soorten wikkelfolie

Wikkelfolie is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: geblazen of gegoten/getrokken. Geblazen wikkelfolie (blown) is meestal stugger en minder helder dan gegoten/getrokken folie (cast). Cast-folie is helderder en soepeler. Ook kunt u kiezen uit transparante folie of gekleurde wikkelfolie. Gekleurd folie heeft als voordeel dat uw goederen minder snel verkleuren en minder goed zichtbaar zijn (t.b.v. diefstal).

Alternatieven voor wikkelfolie

Alternatieven voor het gebruik van wikkelfolie zijn o.a. pallethoezen (krimphoezen) en omsnoeringsmateriaal (diverse banden, zoals staalband of polyesterband). Vaak worden deze omsnoeringsmaterialen in combinatie met wikkelfolie gebruikt voor een optimale verpakking van pallets.

Voor meer informatie of voor een offerte kunt u contact met ons opnemen.

Een moment geduld aub.